Т В І Й   К О М Ф О Р Т
Принцип роботи припливно-витяжної системи вентиляції

Принцип роботи припливно-витяжної системи вентиляції

Як працює припливно-витяжна система вентиляції

Зараз вентиляція в будинку чи квартирі є важливою складовою комфортного та енергоефективного житла. Сучасні споруди мають хорошу теплоізоляцію завдяки якісним склопакетам та зовнішньому утепленню фасадів. Саме цей фактор впливає на те, що свіже повітря не може потрапити ззовні всередину приміщень.

Як наслідок, всередині накопичується вуглекислий газ, що негативно впливає на здоровʼя мешканців: зʼявляються головні болі, безсоння, загальне ослаблення організму та зниження імунітету. Саме тому існує потреба у надійній вентиляції припливу в домівці.

Вентиляція — це найкраще необхідне рішення для будинку чи квартири. Оптимальною надійною системою для встановлення є припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією. Вона вирішить одразу кілька моментів:

  • Автоматизована подача свіжого повітря
  • Вивід відпрацьованого повітря назовні
  • Нагріває повітря шляхом рекуперації тепла
  • Зволожує повітря

Саме тому припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та вологи — стане незамінним рішенням не тільки для комфорту, а й у використанні енергоресурсів.

Що таке припливно-витяжна система вентиляції? Як вона працює?

Припливно-витяжна вентиляція — це система, яка сприяє припливу свіжого повітря з вулиці до приміщення, а також виводить вже відпрацьоване повітря зворотно.

Головним елементом системи повітрообміну є припливна-витяжна установка (ПВУ). Це моноблочний пристрій, який має у своєму корпусі всі необхідні компоненти для процесу вентиляції.

З чого складається припливно-витяжна система вентиляції:

  • ПВУ, у складі якої: припливний та витяжний вентилятори, фільтри, нагрівачі повітря, рекуператор, датчики вимірювання, вся автоматика
  • Решітки, через які здійснюється забір і виведення повітря
  • Повітропроводи
  • Шумопоглиначі
  • Фільтри
  • Клапани регулювання повітря
  • Повітророзподільники

Перевагою вентиляційної системи є те, що крім циркуляції повітря, вона ще виконує інші функції: фільтрує, нагріває, охолоджує та зволожує повітря.

Принцип роботи припливно-витяжної системи вентиляції

Для початку вся площа ділиться на зони: «чиста» та «брудна».

«Чиста зона» — це приміщення, де мешканці проводять багато часу (вітальня, спальня, дитяча). До «брудної зони» входять: санвузол, вбиральня, пральня, кухня.

За принципом системи чисте повітря подається у приміщення «чистої зони», забір відпрацьованого ж відбувається у «брудній зоні».

Важливим фактором, який впливає на роботу системи повітрообміну є баланс. Тобто, якщо система подала 50 м³, то і вивести повинна стільки ж. Якщо баланс буде не дотриманий — це значно вплине на роботу й ефективність системи, процес рекуперації знизиться.

Рекуперація — це процес прогріву холодного припливного повітря теплим витяжним повітрям, щоб знизити витрати енергоресурсів на перегрівання повітря.

Отже, можемо виділити два основні принципи системи припливно-витяжної вентиляції:

  1. Подача свіжого повітря в «чисту зону» та забір у «брудній»
  2. Баланс системи: введення та виведення однакової кількості повітря


Якщо ви мрієте про комфорт у вашому домі, завжди чисте повітря без шкоди здоровʼю, сміливо вибирайте систему припливно-витяжної вентиляції для вашого будинку чи квартири. Для розрахунку ціни припливно-витяжної вентиляції у Львові та області звертайтеся за телефоном +38 (068) 452-8989.

Було корисно? Розкажіть іншим:

Ми готові Вам допомогти

Вам потрібна допомога?

Ми зателефонуємо

Будь ласка, вкажіть свої контакти і ми неодмінно з Вами звʼяжемось і надамо безкоштовну консультацію.

Потрібна допомога?

Оберіть зручний канал звʼязку

Viber
Telegram
Передзвонимо
Набрати