Т В І Й   К О М Ф О Р Т
Припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією

Припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією

Припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією

Вентиляція повітря в будинку чи квартирі — один із найважливіших аспектів комфортного мікроклімату приміщень та здоровʼя мешканців. Відкривання вікон на провітрювання — насправді мало ефективний метод отримання свіжого повітря. У спеку через відкриті вікна всередину заходить гаряче повітря з вулиці, а взимку — морозне. Це створює не тільки дискомфорт мешканцям, а й додаткове навантаження на систему опалення. Тому таку вентиляцію повітря через провітрювання не можна вважати енергоефективною. Крім цього, витрати на комунальні послуги збільшаться на 30% у такому випадку.

Зараз важливо дбайливо споживати природні ресурси не тільки через економію фінансів, але й через дбайливе ставлення до навколишнього середовища, тому примусова вентиляція стала необхідністю для будинку чи квартири.

Для того, щоб ваш дім був енергоефективним, важливо врахувати наступні нюанси:

  • Правильний конструктив будівлі: здатність зберегти тепло та холод усередині
  • Якісні та надійні системи опалення та охолодження
  • Система вентиляції з рекуперацією

Якщо ви задумуєтеся про капітальний ремонт та встановлення системи вентиляції, рекомендуємо вибрати припливно-витяжну вентиляцію з рекуперацією. Варто провести розрахунки стосовно розміщення системи завчасно, до початку робіт. Це допоможе в майбутньому грамотно організувати ефективну рекуперацію у приміщенні.

Що таке рекуператор, його види та переваги

рекуператорОсновною перевагою установки є безпосередньо процес рекуперації тепла та вологи. Завдяки цьому система опалення зазнає меншого навантаження, оскільки регенерується тепло та волога відпрацьованого повітря. Крім цього, знижуються витрати на обігрів повітря, що надходить. Все це можливо завдяки спеціальному теплообміннику, який має назву рекуператор. Наприклад, звичайна витяжка на кухні просто витягує відпрацьоване повітря назовні, коли у припливно-витяжній системі потенціал такого повітря використовується на максимум.

Установка з рекуперацією є енергоефективною системою, оскільки нагріває припливне повітря, використовуючи енергію витяжного.

Рекуператор — це головний елемент системи вентиляції. Саме він передає тепло від витяжного повітря до припливного.

Найпопулярніші види рекуператорів:

  1. Пластинчастий рекуператор тепла.
    Теплообмін відбувається завдяки перетину потоків повітря. Особливістю та перевагою є те, що у «чисті» зони подається чисте, але вже тепле повітря, завдяки тому, що різні повітряні потоки не перетинаються
  2. Ентальпійний рекуператор.
    Особливістю є те, що крім тепла він повертає і вологу. Найкраще його використовувати у зимовий період, оскільки вологість повітря на вулиці значно нижча. Недоліком є його швидке зношення.
  3. Роторний рекуператор.
    Це теплообмінник, який нагадує барабан. Завдяки спеціальному елементу — ротору, він обертається і нагріває повітря, що надходить. Такий рекуператор розрахований на великі витрати повітря, тому його не використовують у побутовій вентиляції.

Якщо ви у пошуку високоефективної системи вентиляції вдома, вибирайте припливно-витяжну з рекуперацією для комфорту всієї сімʼї.

Для уточнення деталей та ціни вентиляції з рекуперацією у Львові та області звертайтеся за телефоном: +38 (068) 452-8989.

Було корисно? Розкажіть іншим:

Ми готові Вам допомогти

Вам потрібна допомога?

Ми зателефонуємо

Будь ласка, вкажіть свої контакти і ми неодмінно з Вами звʼяжемось і надамо безкоштовну консультацію.

Потрібна допомога?

Оберіть зручний канал звʼязку

Viber
Telegram
Передзвонимо
Набрати